Spievam po francúzsky - 8. apríla 2016

Dňa 8. apríla 2016 sa z hudobnej siene Základnej umeleckej školy Ladislava Árvaya v Žiline ozývali slová moderných francúzskych piesní, ktoré si pripravili študenti rôznych škôl zo Žilinského kraja. Medzi nimi boli aj naši spolužiaci: Andrea Jurgošová (spev), Ján Lizúch (gitara) a Daniel Zvara (bongo) zo Sexty.
     Za pomoci pani profesorky Jozefkovej a pani profesorky Hikovej spoločne pracovali na rockovej piesni populárnej francúzskej  kapely BB Brunes s názvom Dis-moi a s podporou ostatných francúzštinárov zo Sexty zamierili na pódium. Svojím výkonom sa určite zapísali do srdca nejedného pozorovateľa, ktorý si musel prinajmenšom poklopkávať nohou. S dobrým pocitom z predvedeného výkonu mohli zísť schodíkmi z javiska a posadiť sa medzi ostatných početných divákov.
     Spolu sa súťaže zúčastnilo 33 spevákov, speváčok a kapiel a okrem úrovne francúzštiny sa hodnotil aj spev, výber piesne z vopred určeného zoznamu a vlastná interpretácia. Postupne sa predviedli veľmi silní konkurenti a hoci sa našim spolužiakom umiestniť nepodarilo, boli sme na nich právom hrdí. Predviedli v tento deň jedno úžasné vystúpenie, využili príležitosť reprezentovať seba i našu školu a ukázať svoje jazykové a hudobné schopnosti.
     Súťaže sa už po tretíkrát zúčastnil aj minuloroční absolventi nášho gymnázia Matúš Hrnčiar, Lenka Felcanová a Gabriela Grusková, ktorým sa v kategórii od 18 rokov poradilo umiestniť na peknom 5. mieste, k čomu im srdečne gratulujeme.
     Merci et à la prochaine fois

Anna Majerníčková (sexta)

{gallery}Web/foto15-16/spievampofrancuzsky2016/gallery}

Additional information