Zážitkové formy vzdelávania

Jazykové certifikáty DELF 2016

Jazykové certifikáty a diplomy sú už dobre známe ako oficiálne doklady, ktoré preukazujú dosiahnutú úroveň cudzieho jazyka. Študenti nášho gymnázia už niekoľko rokov využívajú možnosť získať diplom z francúzskeho jazyka - DELF. Je vydávaný francúzskym ministerstvom školstva, medzinárodne uznávaný a má celoživotnú platnosť.

O zvládnutie skúšok a získanie diplomu DELF na úrovni A2 sa ešte koncom minulého školského roka rozhodlo pokúsiť 6 študentov našej školy - Jozef Glut, Andrea Jurgošová, Ján Lizúch, Anna Majerníčková, Alžbeta Rusnáková a Daniel Zvara. Mnohí z nich prekonali samých seba a po dôslednej príprave na všetky 3 časti jazykovej skúšky mohli 8. júna 2016 spolu s ich p. profesorkou Janou Hikovou absolvovať skúšky na ružomberskom Gymnáziu. Aj napriek príjemnej atmosfére a milému prístupu skúšajúcich bolo cítiť napätie a stres, pre všetkých išlo o novú a pomerne náročnú skúsenosť. Po poslednej ústnej časti skúšky u niektorých nastúpila spokojnosť a dobrý pocit, a u iných naopak, mierny strach z výsledku. Navyše, na výsledky skúšok bolo treba čakať niekoľko mesiacov...

Začiatkom októbra prišla výborná správa, všetci zúčastnení boli úspešní a získaný počet bodov v jednotlivých častiach skúšky bol viac ako uspokojivý. A tak sa 26. októbra 2016 mohli menovaní študenti spolu s ďalšími takmer 20 študentmi z iných škôl zúčastniť slávnostného odovzdávania získaných diplomov, ktoré pripravilo ružomberské Gymnázium. Po výstižnom a vtipnom príhovore p. riaditeľa a prezretí si dlhoočakávaných diplomov nasledovali pripravené aktivity spojené s vytváraním nových kontaktov medzi študentmi francúzskeho jazyka v regióne, zážitkové vyučovanie, sladká odmena a zaslúžený obed.

Dobrý pocit a vedomie, že získaný diplom môže pomôcť pri výbere vysokej školy a neskôr uplatnenia v pracovnom živote sú záverom tejto niekoľkomesačnej životnej skúsenosti.

Srdečne blahoželáme! Félititations!

  • IMG_8866
  • IMG_8867

 

Additional information